Свидетели разказват за драмата, разиграла се в белградско училище: Стрелецът от

...
Свидетели разказват за драмата, разиграла се в белградско училище: Стрелецът от
Коментари Харесай

Ученичка от драмата в Белград: Чухме изстрели, после викове

Свидетели описват за драмата, разиграла се в белградско учебно заведение: 

Стрелецът от учебното заведение в Сърбия - 14-годишният Коста, е задържан дружно с татко си. Оръжието, с което са убити осем ученика и един охранител, е на родителя.

Кървавата драма се разигра тази заран в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " в столицата Белград. Коста Кечманович e разкрил огъня първо по учителя си по история, след което почнал да създава изстрели безредно. Причината - написал му двойка. Според полицията младежът е възнамерявал нападението.

Децата от класа описват, че стрелецът бил спокоен, непретенциозен и добър възпитаник. Той скоро бил постъпил в учебното заведение. Сръбски медии пишат, че младежът е бил под въздействието на опиати.

" Чухме изстрели... някой стреля три пъти. После чувахме крясъци, че има убити, че има ранени ", показа ученичка.

Министърът на образованието, на опазването на здравето и шефът на полицията в Белград дадоха конференция, която стартира си минута безмълвие.

" Това е най-тежката покруса в Сърбия и просветителната система в най-новата ни история - ужасът, който се разигра в учебното заведение " Владислав Рибникар ". Осем деца и охранител изгубиха живота си, четирима пациенти - трима възпитаници и преподавател, са признати в болница с огнестрелни рани ", сподели просветителният министър Бранко Ружич, написа.  

В обществените мрежи бяха публикувани фрагменти от извеждането на задържания от учебното заведение. Във всички учебни заведения в Белград денят бе разгласен за неучебен, а 5,6 и 7 май в цяла Сърбия е разгласен печал.

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до сръбския си сътрудник Александър Вучич, в което показва съболезнования за нещастието, лишила девет живота. 

" Подобни произшествия, при които деца губят живота си без време и без причина, не могат и не трябва да ни оставят безучастни ", акцентира президентът. Румен Радев показва съпричастност от името на българския народ и от свое име, като пожелава бързо възобновяване на потърпевшите при трагичния случай. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР